Kontakt

mikaela.blomqvist-lyytikainen@plusterveys.fi

tel: 050 5689821

Adress:
Käsityöläiskatu 2 c 29
45100 KOUVOLA


Stora Robertsgatan 10A
Helsingfors

Lediga tider i Kouvola och Helsingfors

För lediga tider, se den finska sidan dit uppgifterna uppdateras regelbundet!

http://mikaelabl.auttaa.fi

Bakgrund

Mikaela Blomqvist-Lyytikäinen är en 47-årig specialläkare inom ungdomspsykiatri. Förutom ungdomspsykiatri har hon arbetserfarenhet inom vuxenpsykiatri och barnpsykiatri.

Mikaela har 15 års erfarenhet av ungdomspsykiatri inom den offentliga sjukvården. Hon har arbetat på akutavdelning och rehabiliteringsavdelning på sjukhus samt inom öppenvården. I några års tid har hon jobbat som överläkare för Kymmenedalens sjukvårdsdistrikts ungdompsykiatri.

År 2007 deltog hon i grundandet av vårdhemmet Framtidens Port. Mikaela ansvarar ännu för vårdhemmets läkartjänster via sin Plushälsa-mottagning. Mikaela har läkarlicens också i Sverige. Hon har erfarenhet av och beredskap till att diskutera och konsultera i frågor gällande förenandet av kristen tro med psykiatrisk vård.

Språkkunskaper: svenska, finska, engelska och tyska, samt grunderna i spanska och ryska.

Mikaela Blomqvist-Lyytikäinen har specialiserat sig på ätstörningar och trauman. Blomqvist-Lyytikäinen har gått en gedigen utbildning i dissociationsstörningar, dess diagnostik och vård.  Hon har gått nivå I av utbildningen sensorimotorisk psykoterapia, vilken innebär att man beaktar kroppen och dess reaktioner mycket mer i samband med psykiska reaktioner och symptom. Till de övriga framtidsplanerna hör att skaffa traumapsykoterapiutbildning och att skriva böcker (Pahan Valtaamat utkom år 2004). Därtill vill hon utveckla mottagningen i Kouvola till ett väl fungerande terapicenter.

Personligt

Mikaela är gift och hon har två vuxna döttrar. På sin fritid sjunger hon i kör och lyssnar på musik, handarbetar och läser böcker. Hon reser mycket tillsammans med sin familj och gillar också att gå på gymmet.